Rare hoofden

Maak van kranten een prop. Dit wordt het hoofd. Plak hier stroken papier maché over. Maak met papier maché een raar hoofd met bijvoorbeeld grote oren, neus mond en ogen. Zorg dat alles goed vast zit, anders breekt het af als het opgedroogd is.
Knip van een melkpak de bovenkant af. Je knipt het pak op de ribben zo´n 10 cm in. Rol de flappen naar buiten en knip ze in een ronde of andere vorm. Met sitspapier beplak je de buitenkant van je melkpak. Daarna ga je je hoofd en de binnenkant (de flappen) van je melkpak schilderen. Het ziet er extra mooi uit als je het hoofd ook lakt. Je steekt natuurlijk niet zomaar je hoofd in het melkpak. Je kan er bijvoorbeeld gekleurde sprietjes uit laten steken (opvulling van het kerstpakket, wijnkisten) of iets anders om het gat op te vullen. Als je hoofd naar beneden zakt, dan kan je de onderkant van je melkpak eerst opvullen met stukken krant.

Met dank aan meester Paul !

Rare hoofden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>