Zomer

Vlieger

Vouw eerst de bovenkant van de vlieger van een vouwblaadje. Dit doe je door het blaadje met de diagonaal dubbel te vouwen. Daarna vouw je de punten naar de middenlijn. Daarna kun je de vlieger versieren met een leuke staart. Met dank aan juf Annemiek !

Zonnebril

Wat zie jij door je zonnebril? Teken eerst op stevig papier een leuke zonnebril. Daarna teken je op wit papier wat je door je zonnebril ziet. Met dank aan juf Diana !

Wesp

Een nadeel van de zomer is de komst van wespen en andere vliegbeesten. Wel leuk is om zo’n beestje te maken! Verf een papieren geel en wanneer deze droog is verf je de zwarte strepen erop. Vouw daarna het bordje dubbel. Plak van doorzichtig papier de vleugeltjes erop. Maak van zwart papier een kopje en […]

Fototoestel maken

Vind je het ook leuk om foto’s te maken op vakantie? Maak dan nu je eigen fototoestel! Je kunt hiervoor een deksel van een eierdoosje gebruiken. Maak hier een gat in en steek een stukje van een wcrolletje erdoor. Nu kun je je fototoestel verder gaan versieren! Met dank aan juf Annemiek !

Strand en zee

Neem een vel schuurpapier (goedkoop bij de Action!) en scheur deze op een speelse wijze door de helft. Plak deze helft op je blauwe papier. Je strand en zee zijn nu al klaar! Nu kun je je strand verder gaan versieren. Denk hierbij aan zwemmers, badhanddoeken, paraplu’s, strandhuisjes etc. Met dank aan juf Ester en […]