Kerstmis

Kerstbal versieren

Zoek eerst op internet een kleurplaat van een kerstbal. Print deze, knip hem uit en kleur deze in. Schrijf met lijm je naam op de kerstbal en strooi hier glitters over. Natuurlijk kun je ook andere delen van de kerstbal versieren met glitters! Met dank aan juf Diana !

Kerstengel

Deze kerstengel is gemaakt van papieren taartkleedjes. De onderkant is een deel van een groot taartkleed. De mouwen zijn gemaakt van twee dubbelgevouwen taartkleedjes. Voor het hoofd is gebruik gemaakt van een foto, maar zelf knutselen kan natuurlijk ook! Met dank aan juf Isabel !

Cadeautas maken

Vouw bruin papier dubbel en niet de zijkanten vast. Verf een winters of kersttafereel op de buitenkant van de tas. Tenslotte maak je nog de hengsels van lint aan de tas. Met dank aan juf Isabel !

Kerstboomkunst

Teken een kerstboom met strakke lijnen. Trek hier met een liniaal vervolgens lijnen doorheen. Kleur de vakken van de kerstboom in groene kleuren, geef de andere vakken andere kleuren. Met dank aan juf Annemiek !  

Vuurpijl met nieuwjaarswens

Van een keukenrol kun je deze vuurpijl maken. Het lont is een rietje. De bovenkant maak je van een rondje welke je tot de helft in knipt. Aan een kant van de knip smeer je lijm en nu plak je het rondje weer over elkaar heen vast. Aan de binnenkant van de vuurpijl kun je […]