Winter

Uiltjes stempelen

Zijn het geen schatjes, deze gestempelde uiltjes? Schets eerst op het zwarte papier het lichaam van de uil. Daarna kun je met een stukje spons, kurk, …. , de uil gaan stempelen. Denk je ook aan de snavel en de oogjes? Met dank aan juf Diana en juf Isabel !

Sneeuwpop knutselen

Knip drie rondjes in 3 maten. Bevestig deze met een touwtje aan elkaar en versier je sneeuwpop verder. Daarnaast is deze sneeuwpop is geschikt voor alle leeftijden. Je kunt varieren door de rondjes al te geven of door deze zelf te laten knippen. Andere variatie is de manier van bevestigen van de drie rondjes; lijm […]

Pinguïn maken van vilt

Deze pinguïn kun je rond een keuken- of wc rol maken. Teken eerst de vorm van het lichaam en knip deze uit. Stik deze daarna aan elkaar vast. Van zwart vilt maak je de vleugels en de ogen. Tenslotte van oranje de snavel en de pootjes. Doordat de pinguïn op een rol staat, blijft deze […]

IJsbeer stempelen

Neem een groot blauw vel papier en knip een spons in stukjes om mee te stempelen. Het is slim om eerst de vorm te schetsen voordat je gaat stempelen. Wanneer de witte verf droog is kun je met zwart de ijsbeer verder afmaken. Met dank aan juf Isabel !

Sneeuwpop van papieren onderzetter

Gebruik een papieren onderzetter voor de onderkant van de sneeuwpop. Daarna knip je nog een of twee rondjes voor de rest van de sneeuwpop. Met vilt zijn deze sneeuwpopjes voorzien van een neus, hoed en sjaal. Je kunt in het midden van de buik ook nog een wattenschijfje plakken. Met dank aan juf Martine !