Voorjaar

Vogeltjes

Van halve ronde vouwblaadjes maak je deze schattige vogeltjes! De pootjes zijn getekend met stift en zijn niet even lang. Wanneer je het halve rondje er een beetje schuin opplakt, lijkt het net of de vogeltjes op elkaar balanceren. Met dank aan juf Diana !

Krokusjes

Teken en knutsel eerst de stelen van de krokussen. Knip deze daarna uit van wattenpadjes. Een paar halve wattenpadjes op de bodem geeft een leuk effect! Met dank aan juf Diana en juf Isabel !

Bloemenveldje

Neem een groen a4 papier en vouw vanaf de rand ongeveer 1 cm dubbel. Wanneer je het hele papier is opgevouwen plak je de bovenste strook in het midden tegen elkaar aan. Op deze manier komt je bloemenveld overeind te staan. Maak daarna de bloemetjes en lijm deze vast. Met dank aan juf Diana !

Tulpen schilderij

Deze tulpen zijn met vorken gemaakt, hoe leuk is dat om te doen! Verf eerst de stelen. Doop daarna de vork in de verf en stempel deze vervolgens boven de stelen. Wikkel de bovenkant van de vork goed af. Met dank aan juf Esther !  

Vogelhuisje met bijzonder dak

Van bruin papier is eerst het vogelhuis gemaakt. Daarna is er van gekleurd papier repen geknipt. Deze zijn in een waaiervorm opgeplakt; van de buitenkanten naar binnen. Het vogeltje kan een ingekleurd vogeltje of een zelf geknutseld vogeltje worden. Misschien liggen er ook wel wat zaadjes in het vogelhuisje? Met dank aan juf Diana en […]