Naamtekening


Deze tekenopdracht is ook erg leuk als verjaardagskalender!

Neem een wit vierkant papier. Deze zijn er kant en klaar, je kunt ook een a4 bijsnijden. Bepaal eerst het middelpunt van je papier. Trek hier vandaan met een liniaal lijnen naar de zijkanten.  Je hebt nu een aantal vakken op je papier gemaakt. Kijk nu voor je begint eerst of je uitgaat komen met de vakken; klopt het dat je grote en kleine namen om en om kunt doen, zonder dat je verkeerd eindigt? (met bijvoorbeeld twee grote namen naast elkaar)

Naam gedraaid

In het eerste vak schrijf je je naam zo groot mogelijk. De letters moeten tot de randen komen. Doe dit eerst met potlood voor je het inkleurt met stift, kleurpotlood of wasco. Je kunt ervoor kiezen om je naam van binnen naar buiten te schrijven, of juist van buiten naar binnen. Op het voorbeeld zie je dat het ook beiden kan.

In het volgende vak schrijf je je naam in kleine letters. Dit kan je wel meteen met stift of fijnschrijver doen.

Natuurlijk kan je de vakken ook een kleurtje geven. Het is zeker aan te bevelen je tekening op een gekleurd achtergrond te plakken!

Idee voor de verjaardagskalender:

Wanneer je er een verjaardagskalender van wilt maken, kun je ervoor kiezen om de naam groot in de vakken te schrijven en de datum klein in de andere vakken. Dit kan natuurlijk ook andersom.

Je kunt ook de tekening zoals boven maken, deze opplakken op een a4 papier en op de strook die je daarbij overhoudt de datum schrijven. Zorg er dan wel voor dat je hiervoor ruimte open laat wanneer je je tekening op plakt.

Je hebt gegarandeerd een leuk resultaat!

Met dank aan juf Ineke ! Bron: tekenenzoblogspot.com