Engel met verschillende jurkjes

Zoek eerst een afbeelding van een soortgelijk engeltje op. De engeltjes van Dick Bruna zijn voor deze knutsel erg geschikt.

Teken deze over of kopieer deze 5 keer op een wit papier. Vier heb je er nodig voor de draaischijf, een voor daar bovenop. Knip de jurken van de engel uit en kleur deze in. Vouw de cirkel in 4 vlakken en plak de jurken vervolgens op onderstaande manier op een (stevige) ronde cirkel.  In elk vlak komt dus een jurk. Dit wordt je draaischijf.

 draaiengeltjes 1

Plak het hoofd (en afhankelijk van je afbeelding ook de vleugels) op een gekleurd vierkant papier dat groter is dan de cirkel en kleur deze in. Knip of prik het gedeelte uit waar de jurk zou komen te zitten. Het is hierbij erg belangrijk dat je deze op de goede plaats plakt.

Maak het vierkante papier met een splitpen vast aan de cirkel. Let erop dat bij beide papieren de splitpen in het midden komt te zitten.  Maak aan de zijkant van je bovenste papier een inkeping waardoor je cirkel kunt draaien. Door te draaien aan de cirkel, krijgt je engel telkens een ander jurkje aan!

draaiengeltjes 2

Met dank aan juf Denise !