Hoofdprojectie

 Dit is een leuk idee voor een verjaardagskalender! In tweetallen maak je m.b.v. een diaprojector of overheadprojector een projectie van je hoofd. Zet de projector aan en laat deze op het blad schijnen die bijvoorbeeld op de muur is geplakt. Een van de twee zit voor dit blad, het andere tweetal tekent het profiel van het hoofd.
Maak je profiel naderhand nog duidelijker, omdat deze anders niet te kopiëren is.
Verklein je profiel drie keer met een kopieermachine, in drie verschillende maten. De grootste knip je uit en leg je op een groot wit papier. Vervolgens ga je met krijt over de rand van je uitgeknipte hoofd. Veeg dit een beetje uit. Zo krijg je de buitenste roze `gloed´. De middelste maat van het hoofd teken je over op een gekleurd papier en deze plak je in het midden van je grootste hoofd op het witte papier. Het kleinste hoofd spat je vol met ecoline, een spatraam en een tandenborstel. Dit werkt het best met 2 kinderen tegelijk, denk om de kleding ! Als je er een verjaardagskalender van maakt, moet je alleen nog de datum erbij zetten.

Met dank aan meester Paul !

Hoofdprojectie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>