Spelletjes voor kleine groepen

Spongebob Squarepants.

Kies 1 speler uit die voor de groep komt staan. De groep gaat deze persoon gekke, leuke, stomme vragen stellen. Het maakt niet uit wat de vraag is, maar de persoon die voor de groep staat mag alleen antwoorden met “Spongebob Squarepants”. Degene die de antwoorder aan het lachen krijgt, wisselt van plaats met diegene en moet nu de vragen beantwoorden, zonder te lachen !

Opgestaan, plaatsje ….

Ojee, er is nog maar 1 plaatjes vrij in de Krusty Crab en er komt nog een andere klant aan. Dit is wat je moet doen: maak een cirkel van stoelen of kussens. Voor iedereen die meedoet is er 1 plaatsje. Kies 1 speler die in het midden komt staan. Als het spel begint, probeert de speler in het midden de lege plaats in te pikken. Degene die op de stoelen zitten, proberen de plaats bezet te houden door naar links of naar rechts te bewegen. Als de speler in het midden eenmaal zit, moet  degene van wie die plaats in het begin was in het midden komen te staan.

Kopycat.

Heb je wel eens iemand nagedaan om die persoon te irriteren? Dan is het nu tijd om die vaardigheden in een spel te gebruiken! Maak een cirkel met je groep, 1 persoon komt in het midden staan en doet zijn ogen dicht. De groep wijst iemand aan die de Kopycat wordt. De persoon in het midden mag niet horen wie het is, want dat moet juist geraden worden. Iedereen in de cirkel moet precies nadoen wat de Kopycat doet. Als je klaar bent om te beginnen, doet de Kopycat zijn ogen open en probeert erachter te komen wie telkens met een nieuwe beweging begint. Als dat gelukt is, wisselt de Kopycat van plaats met degene die in het midden stond. 

Aliënpraat.

Iedereen zit in een cirkel. Eén speler begint het spel door tegen de speler rechts van hem “Bleb” (rechts) te zeggen, terwijl zijn lippen de tanden bedekken. Nu wordt het ingewikkeld: als diegene namelijk wilt doorgaan in die richting, zegt ze tegen de persoon rechts van haar ook weer “Bleb”. Als ze de andere kan uit wilt, zegt ze “Blib” tegen de persoon die daarvoor “Bleb” tegen haar zei. Als ze “Blob” zegt, gaat de beurt naar degene die tegenover haar in de cirkel zit. Elke keer als iemand wat zegt, moet diegene zijn lippen over zijn tanden houden, waardoor het extra moeilijk is om de woorden goed uit te spreken. Als iemand een verkeerd woord zegt, of zijn tanden laat zien, moet diegene uit de cirkel. Het spel gaat door tot er nog maar 2 spelers over zijn, die zijn de winnaars.

Verstoppertje met punten.

Dit is een variant op het traditionele verstoppertje. Je hebt een ruimte nodig met veel verstopplaatsen en genoeg deelnemers. Kies een plaats als basis. Daar gaan 2 of meer spelers beginnen met tellen. (Aantal is afhankelijk van het aantal verstoppers). Als ze bij honderd zijn roepen ze: “Ik kom” en gaan de anderen zoeken. De verstoppers moeten proberen terug te gaan naar de basis, zonder dat ze getikt worden door één van de tellers. Als dat lukt, krijgt diegene 3 punten. Als je verstopt blijft en je wordt niet gevonden binnen de afgesproken tijd, krijg je 1 punt. Als je getikt wordt door een teller, krijg je geen punten. Als de tellers iemand tikken, krijgen ze daar 3 punten voor. Speel zo vaak mogelijk rondjes van bijvoorbeeld 5 minuten en kijk dan wie de meeste punten heeft. Zorg er wel voor dat iedereen even vaak teller / tikker is geweest.

Arnold zegt…

Spreek een begin- en een eindlijn af, of teken deze met krijt. Kies iemand uit die Arnold speelt. Deze gaat achter de eindlijn staan, de andere spelers staan achter de beginlijn. Arnold roept bijvoorbeeld: “Waggel als een eend”. De andere spelers waggelen dan als een eend naar de eindlijn. Degene die als eerste op de goede manier de eindlijn heeft gehaald, speelt daarna Arnold.

Voetendans.

Je zal de volgende dans niet snel in een muziekclip terug zien! De spelers maken tweetallen, staan met de gezichten naar elkaar en houden elkaars handen vast. Elke speler probeert de voet van de andere aan te tikken (niet stampen!) met zijn voet, terwijl hij ook probeert te voorkomen dat er op zijn voet getikt wordt. Het ziet er extra leuk uit als je er een muziekje bij opzet. Je zal door de hele ruimte dansen. Houd wel elkaars handen goed vast, anders werkt het niet. Wie kan de voet van de ander het vaakst aantikken gedurende 1 liedje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>