Balancerende eekhoorn

Dit knutselwerkje bestaat uit 2 mallen. (De ene mal is met de bladeren, de andere met de eekhoorn. Klik een aantal keer op de mallen om deze uiteindelijk op a4 formaat te zien)

Print beide a4tjes uit. Plak de onderdelen op gekleurd papier en knip deze uit. Oudere kinderen hoeven ze niet per se op te plakken, maar kunnen ze op het gekleurde papier leggen en dan zo uitknippen.

Let bij de mal op de staart en de buik. Deze zijn niet apart getekend, maar zijn wel apart. Je moet zelf de staart verder aftekenen, omdat de staart achter het lichaam van de eekhoorn moet komen. De buik kan je los van het lichaam uitknippen Het is ook leuk om de staart en buik van vilt te maken. Maak de eekhoorn verder af.

Plak de bladeren aan elkaar. De steel van de appel kan je zelf bruin kleuren of ook van papier maken. Plak de appel op de bladeren, daar plak je weer de eekhoorn op.

Ter differentiatie kan je zelf bladeren tekenen of misschien wel gedroogde bladeren gebruiken. Ook kan de eekhoorn op iets anders jongleren, bijvoorbeeld een kastanje, paddestoel of ….

balanceer eekhoorn