Uitleg surprisespel met download opdrachtkaarten

Geen zin in de verplichte cadeautjes onder de kerstboom? Speel dan met je familie of vrienden het surprisespel. Het surprisespel staat ook wel bekend als het sintspel, sinterklaasspel of kerstspel. Er zijn verschillende manieren om het spel te spelen. Hieronder vind je de uitleg, gegarandeerd voor een leuke middag of avond!

Wat heb je nodig voor het surprisespel?

  1. Een leuk gezelschap met cadeautjes !
  2. Een dobbelsteen.
  3. De uitgeknipte opdrachtkaartjes.
  4. De rondekaarten: ronde 1 en ronde 2. Deze print je uit en leg je neer of hang je op.

Hoe werkt het surprisespel?

Van te voren:
Spreek  met elkaar af voor hoeveel geld je cadeautjes moet kopen. Spreek ook af hoeveel cadeautjes er gekocht moeten worden. Bijvoorbeeld cadeautjes voor €10,- waarbij je een cadeau van €5,- moet hebben en verder twee of meer kleinere cadeautjes. De cadeautjes neem je ingepakt mee.

Het spel zelf:
Ga rond een tafel zitten met de nog ingepakte cadeautjes in het midden. Het spel bestaat uit twee ronden. In de eerste ronde worden de cadeautjes uitgepakt. De ronde is voorbij zodra het laatste cadeau is uitgepakt. Hoe deze ronde werkt, lees je op de rondekaart. In de tweede ronde zullen de cadeautjes van eigenaar wisselen. Deze ronde duurt zolang men gezamenlijk heeft afgesproken. Hoe deze ronde werkt, lees je op de rondekaart.

Downloads: