Kerstman van pompoen

Dit bolle kerstmannetje maak je van een rode pompoen.
De pompoen maak je door twee evengrote rondjes te knippen van karton. In het midden knip je twee cirkels eruit. Leg de rondjes met de gaten erin op elkaar. Wikkel door het midden om de twee kartonnetjes heen met een rode wol. Ga zo door tot de middelste cirkel helemaal gevuld is. Dit gaat sneller door je wol 2 met meerdere draden tegelijk erdoor te halen. Houd in het begin de draad vast met je hand zodat deze niet los kan schieten. Wikkel een paar keer over dit begin heen zodat je draad vast komt te zitten. Ga zo door tot het gat in het midden goed gevuld is. Dit gaat sneller wanneer je met meerdere draden tegelijk wikkelt.
Leg een stevig stuk draad klaar. Nu komt het moeilijkste; gebruik een scherpe schaar, steek de punt tussen de twee rondjes door de wol. Houd je bol goed op elkaar en knip nu de wol door, door tussen de twee kartonnen door te knippen. Houd de bol goed vast, de draden zitten immers los! Trek de draad tussen de twee rondjes door. Trek deze stevig aan en doe dit eventueel nog een keer. Leg een knoop in de draad. Haal nu de twee kartonnen rondjes van elkaar. Je pompoen komt nu tevoorschijn! Knip eventuele te lange draden bij. Wil je een zachtere en pluizerige bol, houd je pompoen dan boven stoom.

Lijm op de rode pompoen een wit bolletje voor het hoofd. Maak van vilt of papier zijn muts. Denk ook aan de witte bol aan het einde van zijn muts. Teken het gezichtje en maak tenslotte van wol de baard.

kerstmanpompoen