Multifunctionele pinguïn

Deze leuke pinguin is een leuk cadeautje voor vaderdag of moederdag. Je kunt namelijk zelf bedenken waar je de pinguïn voor wilt gebruiken. In het voorbeeld is het een koffiefilterhouder geworden. Maar als je op zijn buik een mooi beplakt doosje bevestigt, kun je hier spulletjes in bewaren.

Voor de pinguïn teken je op stevig zwart papier het lichaam. Als je geen stevig papier hebt, gebruik plak het zwarte lichaam dan op een stuk karton. Aan het lichaam maak je de poten. Het gezicht teken je eerst op geel papier, deze plak je op het zwarte hoofd. Extra leuk maken de ogen deze pinguïn. Deze zijn gemaakt van twee stukjes van een eierdoosje. Hier plak je grote wenkbrouwen op en maak je de ogen zelf in.
De poten die iets vast houden maak je ook van stevig karton. In het voorbeeld is een grote strook geknipt die in het midden is vastgeplakt op de buik. Daarna is aan de uiteinden de handen gemaakt.
Als je ervoor kiest om de pinguïn een doosje op de buik te geven, kun je op de voorkant daarvan de handen vastplakken. Zo lijkt het ook net alsof de pinguïn de doos vasthoudt.

Multifunctionele pinguïn