Wigwam met indianen in kajaks knutselen

Voor dit gezellige indianendorp beginnen we met de wigwam. Per wigwam heb je drie satéprikkers nodig. Steek deze aan de bovenkan bij elkaar en maak ze met een touwtje aan elkaar vast. Zorg ervoor dat ze goed vastzitten.

  

 Nu ga je de wigwam bekleden. Dit kan je met stof doen, maar op het voorbeeld is dit met papier gedaan. Teken eerst op de kleur die je gekozen hebt een driehoek zo groot als deze bij je satéprikker is. Nu teken je er nog drie even grote driehoeken naast. Als het goed is heb je nu 4 driehoeken naast elkaar. Let op, de zijkanten moeten aan elkaar vastzitten, dus de driehoeken zullen in een soort rondje lopen.

driehoeken tekenen

Knip deze uit en vouw deze rond de prikkers. Een vlak zal een ander overlappen. Knip een ingang in de tent en versier de tent verder.

onderkant wigwam

 De kajaks maak je door een kajak te tekenen en deze dubbel uit te knippen. De voor- en de achterkant lijm je tegen elkaar aan. Teken het bovenste deel van je indiaan, versier deze verder en plak deze in je kajak. Je maakt het helemaal af door de indiaan een cocktailprikker als roeispaan te geven!

indianendorp